Vi vil gøre en forskel for Færchfamilien og for Nordvestjylland
Annemette Færch, bestyrelsesformand i Færchfonden

Sound Hub Denmark

Et nyt verdensklasses, dynamisk lydinkubationsmiljø ved Bang & Olufsen skal tiltrække iværksættere og virksomheder til Struer | Opstart af forundersøgelse 1. januar 2017

 

Hvad er Sound Hub Denmark

Sound Hub Denmark er titlen på et nyt initiativ med en ambition om at skabe et dynamisk verdensklasses vækstmiljø for iværksættere, virksomheder og videnscentre, som arbejder inden for lydteknologi og akustik. Bang & Olufsens lokaler og faciliteter i Struer vil fungere som fysisk centrum for Sound Hub Denmark, men projektet har til hensigt at trække på områdets samlede ressourcer og kompetencer inden for lydteknologi og akustik.

 

Ambitionen bag Sound Hub Denmark

Ambitionen med at etablere et unikt lydinkubationsmiljø forankret i Bang & Olufsens lokaler er:

·         At tiltrække både nationalt og internationalt talent, iværksættere og virksomheder til Struer

·         At støtte samarbejdet mellem iværksættere, virksomheder, videnscentre og den offentlige sektor, som arbejder med lyd

·         At støtte væksten af iværksættere og virksomheder, som arbejder inden for lydteknologi

·         At skabe en platform for åben innovation

 

Første skridt i processen er en forundersøgelse

Inden Sound Hub Denmark iværksættes har Rainmaking fået til opgave at foretage en forundersøgelse, der har til hensigt at udforske og definere de optimale rammer for projektet. Rainmaking vil gøre dette ved at involvere og interviewe interessenter fra både det danske og globale lyd-økosystem. Disse interessenter inkluderer start-ups, etablerede virksomheder, væksthuse, investorer, universiteter, kommuner, foreninger, etablerede netværk og meningsdannere.

 

Rainmaking vil gennem interviews udforske værdien af de forskellige elementer, som Sound Hub Denmark ønsker at kunne tilbyde, såsom:

·         Et verdensklasses sound-tech kontorfællesskab

·         Adgang til førende mentorer, lydeksperter og netværk

·         Dedikerede inkubator- og acceleratorprogrammer

·         Avancerede test og demonstrationsfaciliteter som lytterum, EMC-tests, ”test-dagligstuer” og faciliteter godkendt til kvalitetstest og certificering

·         Adgang til innovation og videnssamarbejder med videnscentre

·         Adgang til samarbejde med den offentlige sektor

 

Rainmakings forundersøgelse for Sound Hub Denmark vil blive evalueret af styregruppen bestående af repræsentanter fra Bang & Olufsen, Færchfonden og Struer Kommune primo april 2017. På denne baggrund vil styregruppen beslutte, om der er grobund for at igangsætte etableringen af Sound Hub Denmark.

 

 

 

Partnerne bag Sound Hub Denmark

Initiativet tager afsæt i et stærkt samarbejde mellem Struer Kommune, Færchfonden, områdets erhvervsliv, og stærke vidensmiljøer, herunder Aalborg Universitet. Det stærke partnerskab ønsker sammen at videreudvikle områdets stærke DNA inden for lyd og dermed skabe vilkår for innovation, vækst og beskæftigelse.

 

Donorerne af forundersøgelsen for Sound Hub Danmark består af Struer Kommune, Region Midtjylland og Færchfonden.

 

Citat

Som Lydens By vil Struer være Danmarks bedste område for virksomheder, der beskæftiger sig med lyd. Sound Hub Denmark vil vi ikke bare understøtte denne ambition i en national kontekst, men også i en international. Sound Hub Denmark vil samtidig kunne bibringe det samspil mellem virksomheder, forskning og det offentlige, som danner grundlag for vækst og udvikling lokalt - og som kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft og talent til Struer.

                                            Claus Damgaard, Kommunaldirektør, Struer

 

Kort om partnerne

·        Bang & Olufsen fremstiller eksklusive fjernsyn, musiksystemer, højttalere, telefoner og multimedieprodukter, der kombinerer teknologisk ekspertise med design. Som en del af Bang & Olufsens strategi om at skabe lønsom vækst baseret på en stærk portefølje af innovative produkter, stiller virksomheden nu deres faciliteter til rådighed i Struer for at skabe Sound Hub Danmark.

 

·        Harman er en amerikansk virksomhed med en afdeling i Struer. Harman designer og producerer forbundne produkter og løsninger til bilproducenter, forbrugere og virksomheder over hele verden, herunder forbundne systemer til biler, audio og visuelle produkter, automatiseringsløsninger og forbundne tjenester. 14. november købte Samsung Electronics Harman for ca. $ 8,0 milliarder.

 

·        Færchfonden har blandt andet erhvervet en betydelig aktiepost i Bang & Olufsen, og investeret kapital i Nupark Innovation, et initiativ, der fremmer nye virksomheder og skaber arbejdspladser i det vestjyske område. Færchfonden støtter yderligere kulturelle almennyttige projekter og humanitære organisationer.

   

 

·        Struer Kommune og Vestjylland har historisk haft en stærk densitet af virksomheder, der arbejder inden for lyd. På grund af Bang & Olufsen, Harman og en række andre mindre industrier og nystartede virksomheder, der arbejder med lyd relateret teknologi og design, besluttede kommunen i 2012 at gøre Struer til Lydens By. Initiativet handler ikke kun om at skabe et brand, men er også et forsøg på at inddrage borgerne, lokale virksomheder og kulturinstitutioner i at skabe Lydens By.

Lyd er en platform for aktiviteter inden for kultur, turisme samt velfærdsinnovation og er "synlig" i byplanlægning, begivenheder som Run til Beat samt i attraktioner som LydUniverset på Struer Museum. Derudover bruges lyden til at skabe nye og smarte løsninger, der letter udfordringerne i kommunens kerneydelser.

Lydens by er en ”testbed” for løsninger baseret på lyd teknologi, hvilket gør det muligt for virksomheder og institutioner at teste produkter inden for en lang række forskellige områder.