Vi vil gøre en forskel for Færchfamilien og for Nordvestjylland
Annemette Færch, bestyrelsesformand i Færchfonden

Investering i Nupark Innovation

Konkret har Færchfonden engageret sig ved at investere i virksomheden Nupark Innovation, der med udgangspunkt i Nordvestjylland skal skabe og understøtte nye vækstvirksomheder. Vores opgave er at opdyrke spæde iværksættervirksomheder og gerne mange af dem. De skal udvikles frem til et punkt, hvor større investorer bliver interesserede i at drive dem videre. Det er et arbejde, ingen hidtil har taget sig af i en landsdel, der ellers er kendetegnet af en stærk iværksætterkultur. Vores erfaring er, at mange iværksættere enten ikke når at lette eller også falder de ned mellem to stole. Det forventer vi at kunne lave om på med støtten fra Færchfonden i ryggen.

Vi er glade for, at det netop er Færchfonden, som sammen med Birn Fonden står bag Nupark Innovation. Det giver et bredere perspektiv og garanterer stærke skuldre, der gør os i stand til at arbejde langsigtet, tålmodigt og målrettet uden at skulle høste hurtige gevinster her og nu. Fondens tilstedeværelse sikrer, at der er tid og plads til at gøre tingene ordentligt. Vi er ikke tvunget til altid at gå efter de frugter, der hænger lavest.

Færchfondens involvering er et stærkt signal på flere måder. Det demonstrerer nøjagtigt, hvad der er fondens fokus. Jeg kan ikke pege på et andet projekt, som mere præcist viser intentionerne om at arbejde med lokal og regional udvikling i det Vestjylland, hvor familien selv er forankret. Når vi begynder at lancere en strøm af gode, bæredygtige virksomheder, vil man igen og igen fortælle historien om, hvordan det blandt andet skyldes engagementet fra Færchfonden. På den måde bliver beretningen forhåbentlig både lang og god.

 

Peter Kjeldbjerg, administrerende direktør, medejer af Nupark Innovation A/S