Vi vil gøre en forskel for Færchfamilien og for Nordvestjylland
Annemette Færch, bestyrelsesformand i Færchfonden

1. spadestik

De første spadestik til
musikskolens nye orkestersal
 
På vej til nogle af landets bedste rammer for musikalsk talentudvikling
 
Holstebro Musikskole får nogle af landets bedste rammer for musikalsk talentudvikling, når en ny orkestersal og nye undervisningslokaler til rytmisk musik og slagtøj står færdig i august 2012.
 
Fredag den 14. oktober blev de første spadestik taget til byggeriet, der koster 10 mio. kr. Det finansieres af Færchfonden med 7 mio. kr. til orkestersalen og af Holstebro Kommune med 3 mio. kr. til de nye undervisningslokaler. Byggeriet er tegnet af arkitekterne Vilsbøll og Poulsen MAA A/S.
 
De første spadestik til byggeriet blev taget af borgmester H. C. Østerby, direktør Rasmus Færch, Færchfonden, formand for byrådets Kultur- og Fritidsudvalg, Thomas Danielsen, og formand for musikskolens bestyrelse, Birgitte Bjerregaard.
 
Stærke miljøer for
talentudvikling
 
Borgmester H. C. Østerby sagde i sin tale i forbindelse med de første spadestik, at der i de seneste 40 år hele tiden er lagt nye alen til Holstebros ry som kulturby. Og gennem stort set lige så mange år er der sket en konstant udvikling af stærke miljøer for talentudvikling - ikke mindst inden for musik.
 
- Gennem årene er der udklækket et imponerende antal talenter fra Holstebro Musikskole og Musikalsk Grundkursus (MGK), hvoraf mange i dag også har indtaget de store nationale og internationale scener. Med dette byggeri tages der endnu et skridt til styrkelse af talentmiljøet i vores område. Og timingen er perfekt, da Holstebro er blevet det nye MGK-center for Midt- og Vestjylland, sagde borgmesteren.
 
H. C. Østerby understregede også, at nybyggeriet ved musikskolen er et skoleeksempel på godt samspil om udviklingen i Holstebro. Byggeriet bliver til i et offentligt-privat samarbejde, og borgmesteren takkede Færchfonden for donationen på de 7 mio. kr. til orkestersalen. Det er den tredje donation fra fonden til et kulturprojekt i Holstebro inden for de seneste par år. Den første var til udvidelsen af Holstebro Kunstmuseum og den anden til storskærmen på Musikteatret.
  
Tekst til vedhæftede foto (Foto: Holstebro Kommune)
 
De tog de første spadestik. Fra venstre direktør Rasmus Færch, formand for musikskolens bestyrelse, Birgitte Bjerregaard, borgmester H. C. Østerby og formand for byrådets Kultur- og Fritidsudvalg, Thomas Danielsen.