Vi vil gøre en forskel for Færchfamilien og for Nordvestjylland
Annemette Færch, bestyrelsesformand i Færchfonden

Holstebro Kunstmuseum

”Med hjælpen fra Færchfonden er vi i stand til at lave en udbygning af museet på 1200 kvadratmeter i to plan og dertil en modernisering af reception og museumsbutik. Vi tænkte de første, spæde tanker om en udbygning tilbage i 2000. Meget er siden blevet drøftet og utallige skitser tegnet. Med den generøse gave i 2008 kunne en længe næret drøm endelig gå i opfyldelse, og det endda på den optimale måde, idet byggeriets kvalitet og funktionalitet hele tiden har været omdrejningspunktet for fonden.”

”Udbygningen og moderniseringen er helt afgørende for, at vi fremadrettet bliver i stand til at imødekomme publikums forventninger i forhold til omfanget og iscenesættelsen af særudstillingerne. Publikum forventer generelt mere, fordi man rejser og ens målestok ændrer sig. Det er i øvrigt en udvikling, man ser over alt indenfor oplevelsesindustrien. Vi har længe også gerne villet vise et større udvalg af værkerne fra vores samlinger af dansk og international kunst. Det bliver vi nu i stand til. Publikum vil få langt flere oplevelser og mere viden og erkendelse, når de besøger Holstebro Kunstmuseum.”

”Med håndsrækningen fra Færchfonden får vi en fremtidssikring af museet i arkitektonisk attraktive rammer. Det giver os styrken til atter at gå efter nye mål og ambitioner.”

”Nordvestjylland er presset på flere fronter. Derfor er det alfa og omega, at der findes en by med substans og masse – og gerne meget af det. Her spiller fonden virkelig en rolle i kraft af det, den er i stand til. En storskærm og et kunstmuseum gør det ikke alene. Men tingene er med til, at vi ranker ryggen i en by, der altid har været bevidst om kulturel kvalitet.”
Holstebro Kunstmuseum "Udbygningen og moderniseringen er helt afgørende for, at vi fremadrettet bliver i stand til at imødekomme publikums forventninger i forhold til omfanget og iscenesættelsen af særudstillingerne. Publikum forventer generelt mere, fordi man rejser og ens målestok ændrer sig. Det er i øvrigt en udvikling, man ser over alt indenfor oplevelsesindustrien."
Folke Kjems, museumsdirektør, mag. art., Holstebro Kunstmuseum