Endnu en kammermusikfestival er ovre, og for Ensemble Midtvest er der grund til store smil. Udover at kunne fejre rundt i år – 20 år på bagen – er den årlige klassiske begivenhed gået bedre end forventet.

Administrativ chef i Ensemble Midtvest, Lisbet Gormsen, beretter om travle dage med mange gæster og ekstra tryk på kaffemaskinerne.

”Det er gået så godt. Koncerterne har været virkelig godt besøgt. Vi har måttet hente flere stole ind til flere af koncerterne og til afslutningskoncerten her på Nørre Vosborg har vi bestilt mere kaffe – det dobbelte af, hvad vi oprindelig troede”, siger Lisbet Gormsen, som i år overtager dirigentstokken for Ensemblechef Klara Bernat, der er på barsel.

Lisbet Gormsen uddyber, at kendetegnet for weekendens mange koncerter har været god stemning, energi og et ensemble af professionelle kunstnere, som leverer gang på gang og tager musikken til nye, eksperimenterende højder.

”Jeg kender og har jo fulgt Ensemblet siden 2002, hvor det blev stiftet. Jeg kan stadig huske den første koncert og har for nyligt hørt den første cd, de indspillede. Den er meget god, men anderledes end samspillet i dag. De er blevet mere modne, mere instinktive og mere erfarne i deres måde at spille på. Det synes jeg er meget, meget interessant. Men det er også sådan det skal være”, siger Lisbet Gormsen.

Afslutningskoncerten på Nørre Vosborg er et godt eksempel på den moderne og eksperimenterende stil, hvor en fortælling om en hønes fascination af en ræv kommer ud i musikalske toner fra fløjte, obo, klarinet, fagot og horn.

De mange forskellige nationaliteter i ensemblet bidrager også til en bredde og variation i musikken, som alt sammen er med til at udvikle og skabe god synergi.

”Der er et meget bredt og sikkert udsyn i Ensemble Midtvest, som strækker langt ud over Danmark og Europas grænser. I virkeligheden et udsyn til hele verden. De henter ting ind fra verden, som så kommer til vores område. Det er meget spændende og meget givende”, siger Lisbet Gormsen og fremhæver ensemblets høje ambitioner:

”De hviler på en stærk faglighed og en kvalitet i alt det, de gør. Det er sådan set fundamentet for, at en institution som denne kan udvikle sig og blive ved med at udvikle sig”, siger den administrative chef.

Færchfonden støtter kammermusikfestivalen med 40.000 kr.

 

Fakta:

  • Der er ni kunstnere i Ensemble Midtvest, hvor nogle har været med siden stiftelsen i 2002
  • Kunstnerne spiller på klaver, bratsch, fløjte, klarinet, obo, horn, fagot, cello og violin
  • Emsemble Midtvest er et samarbejde mellem Holstebro, Struer og Herning kommune
  • Ensemble Midtvest står stærkt i lokalområdet, hvor de fleste gæster kommer fra Struer, Holstebro, Herning, Lemvig og Ringkøbing. I år bliver der udarbejdet en undersøgelse i forhold til geografisk opland