Færchfondens ejendomme
Færchfonden ejer to ejendomme i København, tre i Holstebro samt herregården Kaas Hovedgaard beliggende på en halvø i Limfjorden ved Lihme i det sydvestlige Salling.
Læs mere om Færchfondens ejendomme nedenfor.
Ejendommene i København
KIRSEBÆRGÅRDEN, BORGERGADE 30-42/HINDEGADE 11, 1300 KØBENHAVN K
Kirsebærgården er en attraktivt beliggende ejendom lige i hjertet af København med kort afstand til stort set alt, bl.a. Kongens Nytorv og Kongens Have, Strøget samt butikker, caféer og restauranter i nærmiljøet. Flere af ejendommens lejligheder har udsigt til Marmorkirkens smukke kobberkuppel.
Offentlig transport i området er veludbygget med Marmorkirken Metrostation lige rundt om hjørnet samt Nørreport Station ca. 1 km derfra, hvor der kan opnås forbindelse til metro, S-tog, samt regional- og intercitytog. Derudover passerer flere buslinjer hyppigt i nærområdet.
Ejendommen er opført i 1964 og indeholder 135 boliglejemål, fordelt på syv etager samt 11 erhvervslejemål omfattende kontorer og klinikker. En parkeringskælder er tilknyttet ejendommen, hvor man som beboer kan leje sin egen p-plads. Der er mulighed for 1-, 2-, og 3-værelseslejligheder (samt en enkelt 5-værelseslejlighed).
Bag ejendommen er der en gård med parkering og en hyggelig have, som tilhører ejendommen.
Se video fra ejendommen.
BLEGDAMSGÅRDEN, BLEGDAMSVEJ 74 A-F, 2100 KØBENHAVN Ø
Ejendommen ligger over for Rigshospitalet, tæt ved Fælledparken, Søerne og Østre Anlæg. Der er gode busforbindelser ved ejendommen, og Trianglen Metrostation ligger få minutters gang derfra. Derudover ligger Østerport Station, hvorfra der kan opnås forbindelse til metro, S-tog samt regional- og intercitytog, ca. 1,5 km fra ejendommen.
Blegdamsgården er en smuk ejendom, opført i 1902, i fire længer omkring en lille lukket gård. Ejendommen blev renoveret i 2022 med nyt tag og nye palævinduer. Bag ejendommen er der en dejlig fælles gårdhave med legeplads mv.
Ejendommen rummer 79 skønne og velholdte lejligheder som er fordelt på 5 etager. Der er mulighed for 1-, 2- og 3-værelseslejligheder med fælles vaskeri og cykelkælder. I opgangene er der elevator.
Se video fra ejendommen.
INTERN VENTELISTE FOR PERSONER FRA NORDVESTJYLLAND
Kommer du fra Nordvestjylland? Så kan du blive skrevet op på en særlig intern venteliste til lejlighederne i Kirsebærgården og Blegdamsgården.
Næsten alle lejligheder i Kirsebærgården og Blegdamsgården udlejes til emner fra Færchfondens interne ventelister. Personer fra Nordvestjylland har mulighed for at blive skrevet op på en særlig venteliste administreret af Waitly.
Opfylder du kriterierne om at komme fra Nordvestjylland (i udgangspunktet Holstebro Kommune, Lemvig Kommune og Struer Kommune), kan du anvende denne ansøgningsformular hos Waitly. I ansøgningsformularen skal du kort beskrive dig selv og din tilknytning til Nordvestjylland. Et årligt gebyr opkræves for at være på ventelisten.
Du kan læse nærmere om Kirsebærgården og Blegdamsgården på www.waitly.dk – klik på “lejeboliger” og søg på “Færchfonden”.
Ejendommene i Holstebro
LILLE ØSTERGADE 8A, 7500 HOLSTEBRO
“Det lille gule hus” på Færchtorvet var tidligere hovedkontor for Færchfonden.
Erhvervsejendommen er i dag til salg. Læs mere på www.edc.dk.
BROTORVET 1, 7500 HOLSTEBRO
Ejendommen huser i dag en restaurant og tre kontorlejemål.
VIGEN 1, 7500 HOLSTEBRO
Fonden ejer et antal parkeringspladser centralt i Holstebro som udlejes. Læs mere om muligheden for leje af parkeringsplads her.
VIGEN 2, 7500 HOLSTEBRO
Ejendommen er i dag lejet ud som bolig.
Har du spørgsmål eller henvendelser vedrørende Færchfondens ejendomme i København og Holstebro? Kontakt da:
“I den vestlige Deel af det for sin frugtbarhed og især udmærkede Kreaturopdræt saa bekjendte Salling, der hvor Landet efterhaanden snævrer sig mere og mere sammen og til sidst i en skovbevoxen Tunge skyder sig ud i Liimfjordens Vande, der ligger ved en lille Sø, som tidligere var en Bugt af Liimfjorden, det gamle Herresæde Kaas, der endnu den Dag i Dag for de Søfarende, som komme op igjennem Oddesund, viser sig meget anseligt med sine stærke Mure og Røde Tage, men tidligere var langt anseeligere, forinden det havde mistet sit smukke Taarn, der i Begyndelsen af forrige Aarhundrede blev nedbrudt. Fra Gaarden nyder man en viid Udsigt langs Liimfjordens buede Kyster med de mangfoldige, fremspringende Odder og hosliggende Øer.”
Således beskrev forfatteren T.A. Becker Kaas Hovedgaard i 1843.
Kaas Hovedgaard
Kaas Hovedgaard er beliggende på halvøen Kaas Hoved i Limfjorden ved Lihme i det sydvestlige Salling. Den nuværende, og fredede, hovedbygning på Kaas er opført i 1635 af rigsråd Niels Krag som erstatning for den herregård, der blev brændt ned af Skipper Clement under Grevens Fejde i 1534-1536. Kaas’ historie kan spores helt tilbage til middelalderen, hvor ridderen Jens Nielsen, også kaldet “Johannes Nickelsøn”, nævnes som den første ejer af Kaas fra 1299.
Kaas Hoved er en perle i natur- og kulturhistorisk forstand:
Naturhistorisk ses der aflejringer fra tidligere istider, og afsmeltningen af disse har skabt det kuperede morænelandskab omkring Kaas, og i stenalderen var landskabet i perioder havbund. Egeskoven, eller egekrat som det i vid udstrækning er, blev allerede i 1859 udpeget til fredskov og betragtes af fagfolk som en af Danmarks mest oprindelige skove. Områdets varierede natur i form af skov, krat, hede, eng, overdrev, sø, mose, strandeng, strandvold, vådområde og vældområde har en rig forekomst af truede og sjældne lav-, mos- og svampearter, planter samt insekter og padder. Derudover er området hjemsted for oddere og en række ynglende fuglearter.
Kulturhistorisk er der gravhøje og andre kulturspor i landskabet fra menneskelig aktivitet og påvirkning gennem århundreder, f.eks. jagt, fiskeri, opdyrkning af land, afvanding af moser, tørvegravning, diger og vejspor.
Kaas Hovedgaard har siden 1955 været i Færch-familiens eje, og i 2006 overtog Færchfonden ejerskabet. I dag har Kaas Hovedgaard ca. 600 hektar jord, hvoraf omkring 400 hektar er udpeget som Natura 2000-område og er landskabsfredet. I centrum for Færchfondens ejerskab er naturpleje og naturgenopretning af naturarealerne samt bevaring af de gamle kulturspor.
Selve Kaas Hovedgaard benyttes af Færchfonden til interne møder og ophold. Landbrugsaktiviteten sker gennem Færchfondens datterselskab Kaas Landbrug ApS som bl.a. har et dyrehold bestående af Hereford-kvæg, får og geder, der benyttes til at afgræsse naturen i området.
Har du spørgsmål eller henvendelser vedrørende Kaas Hovedgaard? Kontakt da: