Skulle det være pladen fuld – ikke med tal på række men indvolde på en fisk???

Til Fiskeindvoldsbingo er der fuldt fokus på netop de indre dele, når hjerte og gæller lægges på pladen sammen med andre indvolde. Alt sammen i et legende univers med Sebastian Klein, der tager børn og nysgerrige sjæle gennem hele processen omkring fiskens funktioner og forskellige spisearter. Og som led i det overordnede tema ”Fisk, fangst, folk og formidling” passer den nye bingoform perfekt ind i Hook & Cook-programmet.

”Folk synes, det er rigtig spændende at blive klædt på til et event, hvor der bliver svaret på hvad, hvorfor, hvordan og blive introduceret til andre fisk end lige den klassiske laks. For eksempel kuller og kulmule, som er mega lækre spisefisk” forklarer chef for partnerskaber og sæson hos VisitNordvestkysten, Belina Brix Bertelsen og understreger børnenes nysgerrige tilgang til fiskeuniverset.

Fiskeindvoldsbingo kan sammen med 9 andre events opleves, spises og nydes fra d. 26. august og tre weekender frem. Gennem et udvidet program, der tilbyder gæster fra nær og fjern en fangst af en folkefest på den Nordvestjyske kyst, er der noget for enhver smag.

Til at forkæle smagsløgene giver kokke som Nikolaj Kirk, Jesper Krabbe og Dak Wichangoen smagsprøver på vesterhavsfisk. I det maritime hjørne findes også fiske- og sejlture, friske fisk fra fiskeauktioner ligesom der også er lagt op til at fange Hanstholms største fisk.

Og er der brug for at trække sig lidt tilbage fra havets brusen og høje bølger, er der undervandskunst på Rubjerg Knude, koncerter og krabbefestival på havnen i Lemvig.

Et finmasket net af samarbejde og støtte

Belinda Brix Bertelsen forklarer hvordan Hook & Cook gennem de sidste år fortsat arbejder på, at have endnu stærkere styrkepositioner på Nordvestkysten.

”Hook & Cook er et skridt på vejen i arbejdet med, destinationens strategiske indsats, for at skabe en turisme hele året rundt. Hook & Cook skal være med til at øge rejselysten. Det skal skabe flere oplevelser uden for hovedsæsonen for vores turister”, siger Belinda Brix Bertelsen og henviser til fiskeriet, der igennem mange år har været et toneangivende erhverv langs kysten med fisken som en helt unik råvare, som både kan spises og markedsføres gennem events.

Det omfattende program fra det vilde Vesterhav til Limfjorden kan lade sig gøre takket være lokale samarbejdspartnere, erhvervslivet og fonde.

”Ambitionen er at skabe endnu større events, da vi har flere ting på hjerte. Det kræver finansiering, og gerne fonde med lokalt islæt, der ser en værdi i styrkepositionerne her på Nordvestkysten. Så de er enormt vigtige for at projekter som disse kan blive realiseret”, siger Belinda Brix Bertelsen.

En ny finansieringsplan er på trapperne, som skal bruges til at fremhæve styrkepositionerne, så flere gæster slår et smut forbi. Samtidig skal vidensniveauet løftes, hvor blandt andet fiskeriforeninger skal tænkes ind i formidlingen af det unikke miljø, råvarerne og historierne på Nordvestkysten.

Færchfonden har støttet med 150.000 kr. over en 3-årig periode.