Johnny Logan åbnede sommerens onsdagskoncerter i starten af juni. Dengang var der godt gang i billetsalget. Men med anden koncert på en solskinsbelagt sommeraften og Stig Rossen & Bamses Venner som det store trækplaster, fandt 3602 tilskuere vej til lystanlægget i Holstebro. – En rekord med kant, da målet var at runde de 2500.

Formand og stifter for Kulturperlen, Poul Hornshøj, er godt tilfreds med besøgstallet, og det er en aften som denne, der er hele umagen værd:

”Det er den her drivkraft, man får. Du får de her oplevelser. En masse god musik og glade mennesker, som føler sig godt tilpas ved det, vi laver”.

Og den pointe kan der være noget om.

Publikum lader sig rive med af Fætters fra Thyborøn, som i den grad lever op til sloganet ”ægte, varm, vestjysk hygge”. Og for Per Henriksen er det hele essensen i, hvorfor han har fundet vejen til lystanlægget.

”Det er hygge og god musik. Fætters er bare folkeligt og gode historier”, siger Per Henriksen, som er en af de heldige med en siddeplads.

For mange tilskuere er det langt fra første gang, turen går forbi lystanlægget til musik i hyggelige omgivelser. Camilla Thomasberg er også genganger og en flittigt besøgende, når hovednavnet med Stig Rossen træder på scenen:

”Det er mega hyggeligt! Og man kan synge med på hans sange”, griner hun.

Sidstnævnte er et faktum, der spreder sig op gennem publikumsrækkerne og ind i skoven, hvor folk har fundet en stå- eller siddeplads og synger med på de velkendte toner af Stig Rossen, der synger populære og folkekære Bamse-numre.

God musik og et godt formål

Den gode musik og de mange glade mennesker er en vigtig faktor for Kulturperlens virke. Men der er også andre faktorer i spil.

Overskuddet går nemlig til ungdomsarbejde. – Små foreninger som volleyball, basket ball, gymnastikforeninger, spejdere mm.

For Poul Hornshøj er det en stor del af drivkraften, og de 250.000 kr. som Kulturperlen hvert år deler ud, varmer godt om formandens hjerte:

”Når året er omme, er der foreninger og ungdomsarbejde, vi kan støtte. Og så særligt i den her tid, hvor det er svært for foreningslivet at få det til at hænge sammen, er det en kæmpe fordel, at vi kan donere nogle penge til dem”, siger han og fortsætter:

”Det her kunne dog ikke lade sig gøre uden erhvervsfolk, Færchfonden, Aksel Nørgaard og kommunen, der støtter op omkring det. Det er jo lige så vigtigt. Fordi det er jo meget positivt, at når jeg kommer ud til et firma, fonde eller kommunen, så siger de som regel, at det vil de gerne støtte. Det giver den her energi, vi skal bruge”.

Færchfonden, Kommunen og Aksel Nørgaard har blandt andet doneret midler til at bygge træhuse i forlængelse af scenen, som giver musikerne gode forhold.

Næste store projekt er en træscene til 5,8 mio. kroner, hvor de tre aktører igen bakker op.

Planen er, at scenen står klar i nærmeste fremtid og kan indvies i anledningen af lystanlæggets 200 års jubilæum i år 2023.

 

Fakta: