Danmark er allerede ”den kække dreng i klassen”. I hvert fald når det kommer til innovation inden for lyd. Med ambitionen om at skabe det bedste sted i verden for at udvikle og drive lydvirksomhed er det vigtigt at sætte barren højt. For direktør i Sound Hub Denmark, Peter Petersen, handler det om at styrke og vækste lydsektoren, som står stærkt i feltet.

”Branchen, som allerede beskæftiger 52.000 danskere og står for mere end 4%. af dansk eksport, skal løftes endnu højere, så vi vedbliver at være verdens bedste land for innovation med lyd”, siger Peter Petersen.

Det nye SoundTech Accelerator program bidrager til den udvikling. Og den imødekommer et behov, da der ikke findes et lyd-specifikt acceleratorprogram.

Den teknologiske udvikling har ført til en vækst og endnu større udbredelse og anvendelse af lydteknologi på tværs af brancheskel, blandt andet inden for sundhedsområdet med et skærpet behov for hjælp til at udvikle innovative løsninger uden for den traditionelle lydbranche.

Sound Hub Denmark og DCI er derfor gået sammen for at opnå det fulde potentiale.

Mens Sound Hub primært står for support til produktsiden og den tekniske del, som ingen andre acceleratorer tilbyder, er DCI leveringsdygtige på forretningsudviklingen og markedsvalideringen af produktet.

”Set gennem kommercielle briller er vi i DCI med for at løfte de her start-up virksomheder til et forretningsmæssigt niveau. Vi ser lydvirksomheder som en del af det kreative erhverv med et stort potentiale, hvor SoundTech Accelerator-programmet er nøglen til mere succesfulde virksomheder, men også til bedre liv med højere livskvalitet, siger direktør i DCI, Kristian Riis.

Han understreger vigtigheden af den kreative bredde med lyduniverset, som aktivt bidraget til bedre liv og en bedre verden. Lyd kan om noget samle mennesker, ligesom dårlig lyd kan give dårligere liv.

Fælles ståsted

I forløbet med Soundtech Accelerator programmet vil danske og internationale start up virksomheder blive trænet og modtage skræddersyet hjælp og vejledning til at imødekomme netop de udfordringer, de enkelte start ups står overfor.

I den proces supplerer de to samarbejdspartnere hinanden godt og er begge enige om, at det handler om at gøre hinanden og virksomhederne stærkere.

”Vi har en fælles indstilling til at stå stærkere sammen. Vi ønsker begge at sætte vores viden i spil for start ups for at klæde fremtidens virksomheder bedst muligt på til at vækste og udvikle deres potentiale og styrke”, siger Peter Petersen.

Kristian Riis er enig og fremhæver fællesskabet og den større helhed.

”Vi tror, at vi sammen med Sound Hub kan skabe mere tryghed. Og jo mere tryghed vi kan give til de her virksomheder, desto større mulighed er der for, at de læner sig ind i det og giver noget af sig selv. De bliver en del af noget større, hvor de både kan række ud i forhold til ekspertviden og vidensudveksling, men også indgå i fællesskaber, hvor de inspirerer og bruger hinanden. De får indsigt i hele lydområdet og er også med til at skabe forståelse på tværs. Det er enormt spændende, og det glæder jeg mig helt vildt meget til det”, runder Kristian Riis af.

Færchfonden støtter SoundTech Accelerator programmet med to mio. kroner og Birn Holding 0,5 mio. kr.

 

Foto: Anders Trærup.

 

Fakta:

  • Af de 47 ansøgere fra 22 lande er 7 start-ups valgt ud med start i maj
  • Accelerator programmet er til en start tænkt ind i en treårig periode med ca. otte start ups accepteret hvert år
  • Over 400 virksomheder fra hele verden har rekvireret materiale under rekrutteringsprocessen
  • Med 90% henvendelser fra udlandet, har Lydens By i Struer en stor rækkevidde til blandt andet USA, Asien og mange europæiske lande
  • Det oprindelige acceleratorprogram startede i 2019