”Vi skal ned omkring 1’eren, derefter 4’eren, 7’eren, tilbage til 4’eren, vende der og hjem til 1’eren igen”, forklarer Henning Pedersen om aftenens rute, der er markeret med bøjer ude på vandet, og som skifter fra gang til gang alt afhængig af vinden på den pågældende dag.

Aftenens kapsejlads på 8-9 sømil er en sikker onsdagsklassiker i sejlklubben med op til 20 konkurrenceklare både fordelt ud over de mindre H-både til sportsbåde og de større turbåde.

Feltets sværvægter, ”La Maj”, tilhører Henning Pedersen, og skal på grund af sin størrelse sejle en del hurtigere end de andre både for at vinde aftenens sejlads. Det tager DH-måleren sig af, som alle både er udstyret med, og som regner de forskellige handicap ud. På den måde kan store og små både dyste i samme heat.

”Vi sejler kun for sjov, selvom det er dybeste alvor, griner Henning Pedersen, der har 16 års erfaring på sejler-CV’et og en flittig deltager i sejlklubbens onsdagssejladser.

Alle mand ombord

Mens kursen bliver lagt og sejlene hejst, er der højt humør ombord. Og selvom der er kamp om de bedste placeringer rundt om bøjerne, er der plads til smil og kærlige tilråb til de andre besætninger, når andre både overhales og omvendt.

Men det er ikke blot timerne på vandet, som skaber værdi for de mange vandentusiaster. Udover sejladserne spiller det sociale positivt ind.

Både Henning Pedersen og de to andre på La Maj sætter pris på sammenholdet i klubben. Og den efterfølgende fællesspisning understøtter det sociale element, og er samtidig en god måde at runde sejladsen af.

Netop sammenholdet og fællesskabet er noget, som stævneleder i Struer Sejlklub Otto G. Jensen også fremhæver.

”Alle medlemmer er tømret sammen. Vi tiltrækker også frivillige, som ikke er medlemmer. Men de kommer og søger, fordi der er et godt fællesskab”.

Otto G. Jensen mener også, at det er den sociale lim, som har været med til at trække de helt store mesterskaber til sejlklubben og byen. Sidste års VM i H-både kan ses som et udtryk for det:

”Struer Sejlklub er set med sejler-øjne en god repræsentation for forenings Danmark, der trækker på frivillige, som promoverer sejlsporten. Så føler man sig blandt venner. Vi har også fået tilskud fra den danske H-båds Klub til det sociale arbejde, som de har set her i klubben”.

Som følge af VM har Struer Sejlklub oplevet en øget interesse med flere medlemmer. En tendens, som han håber gentager sig, når Struer til sommer igen skal være vært for to store mesterskaber. – Denne gang det nordiske og danske mesterskab i H-både.

Den danske H-båds Klub har selv henvendt sig med ønsket om at afholde de to stævner i Struer.

Færchfonden har støttet Struer Sejlklub ved VM i H-både sidste år og støtter igen i år med 50.000 kroner til de nordiske og danske mesterskaber. Udover Færchfonden er hovedsponsorer ved dette års mesterskaber Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn.

 

Fakta:

  • Der er ca. 500 medlemmer i Struer Sejlklub
  • Kapsejladsen om onsdagen tiltrækker den største gruppe
  • Der udbydes også tursejlads, handicapsejlads, sejlerskole, pigesejladser mm.
  • Ungdomsafdelingen vokser og klubben oplever også, at der kommer flere og flere unge hjælpere