En lille landsby. Et lille museum. Et stort indtryk af farverige og kunstneriske penselstrøg.

Jens Søndergaards malerier, der er udstillet på museet af samme navn, afspejler en bred pallette af kunstværker. Fælles for udstillingen er havet ved Bovbjerg, naturen og hverdagslivet.

”Det ligger bare fantastisk smukt, og det er et meget overskueligt museum. Malerierne har Jens Søndergaard selv udvalgt. Når man så har fået en kunstoplevelse, kan man gå ud og få en naturoplevelse på egen krop”, siger leder af Jens Søndergaard Museum, Mette Lund Andersen.

Udsigten fra det lille atelier, som før museumsoverdragelsen var Jens Søndergaards sommerhus og arbejdsværelse, vidner om den smukke natur, som er i området ved Ferring og Bovbjerg.

Det er også beliggenheden i det åbne klitlandskab som gør, at mange turister slår et smut forbi det lille røde træhus:

”Der kommer rigtig mange strøg-kunder, og vi har derfor en god kontakt til turisterne herude. Det er et sted, man ikke kan lade være med at elske. Et museum med meget medvind. Som en lille skattekiste”, siger Mette Lund Andersen og fortæller, at folk kommer igen år efter år.

Vedligehold er vigtigt i kystklima

Vesterhavet, blæsten og saltvandet sætter dog sine aftryk på det lille kunstmuseum. Planen er derfor at renovere bygningen, og støtte fra fonde kommer her i spil.

”Færchfonden har givet til restaureringen. Nu kan vi sætte museet i stand og få lavet det på den rigtige måde, så bygningen kan bevare sit præg, og vi ikke er nødt til at gå efter en billigere løsning i forhold til renoveringsarbejdet. Det er dejligt med et ekstra skub i ryggen til at komme ud over rampen”, siger Mette Lund Andersen.

Renoveringen starter senere på året.

Næste gang Jens Søndergaard Museum har åben, er i påsken fra torsdag til mandag kl. 11-17.

 

Fakta:

  • Jens Søndergaard Museum er en del af Lemvig Museum
  • Jens Søndergaard døde i 1957 og testementerede sit sommerhus/atelier til Ferring kommune. Museet blev indviet i maj 1958
  • Normalt er der 4-5.000 besøgende på et år