For syvende gang siden 2014 er Hvide Sande vært for den mangfoldige festival. Og igen i år rammer de klassiske toner højeste niveau, når unge talenter og danske og internationale kunstnere folder sig ud solo og i samspil.

Violinist og kunstnerisk leder for festivalen, Helge Slaatto, glæder sig over det flotte fremmøde til åbningskoncerten med næsten 100 fremmødte:

”Efter gårsdagens store succes har vi de største forventninger. – Ikke bare blev klassikere som Mozart og Schubert meget stærkt repræsenteret, men frem for alt blev de nyere komponister som Poul Rovsing Olsen og Ole Buck modtaget med stor begejstring”.

Tiltrækker turister

Det er ikke kun lokale fra Hvide Sande og omegn, der finder vej til festivalen på de yderste klitrækker. Blandt gæsterne til åbningskoncerten havde flere tyske turister – traditionen tro – taget plads til den første af ugens koncerter.

”Vi oplever, at turister og publikum fra år til år bliver mere interesserede og engagerede. – Og den nye musik indgår som en selvfølgelig del af det hele”, siger Helge Slaatto og fortsætter:

”Vi hører stadig oftere om turister, som bestiller deres sommerhuse samtidigt med festivalen, og stadig flere udtrykker den største begejstring for det, de oplever. Også blandt områdets lokale, oplever vi stor tilslutning ved vores koncerter”.

Den voksende interesse er et kæmpe skulderklap til Helge Slaatto og alle kunstnerne som hvert år, gør hvad de kan for at brede nordens musik ud til publikum i vest.

Høj standard i hele Danmark

Ifølge Helge Slaatto skal det nemlig ikke kun være København og de større byer, som kan nyde godt af klassisk musik på højeste klinge.

Hele visionen bag festivalen er, at tilbyde vestjyder og turister en klassisk musikoplevelse af samme standard som i storyerne. Og her er Hvide Sande et oplagt valg.

”Vi laver Late Summer Festival, fordi vi har stor lyst til det. Hvide Sande er et utrolig oprindelig, autentisk sted, hvilket svarer til den musik vi ønsker at formidle”, slutter Helge Slaatto af.

Seks ud af syv koncerter bliver spillet forskellige steder i Hvide Sande, mens den sidste bliver spillet på Blågårds Plads på Nørrebro.

Færchfonden har støttet med 20.000 kroner.

 

Fakta:

  • Festivalen opstod i København og blev afholdt i Det Kongelige Hofteater i København 2014
  • Festivalen blev senere rykket til Hvide Sande for at også at kunne tilbyde det vestjyske publikum og turister en klassisk musikoplevelse på højeste niveau
  • Festivalen tager den vestjyske energi med tilbage til hovedstaden til en ekstra koncert i Koncertkirken på Blågårds Plads
  • Festivalen har før fået 5 stjerne i Kristeligt Dagblad
  • Kunstnerne i år er repræsenteret ved violin, klaver, sang, kontrabas, klarinet, cello og bratsch