Store som små debat-sektioner, musik, mad-stationer, unge-hjørne og meget, meget mere.

I alt har 32.000 gæster slået vejen forbi Mors, hvor kulturmødet for niende gang holder til.

Mere end 500 events er afholdt, 150 organisationer har deltaget, ligesom politikere, branchefolk og markante skikkelser i den offentlige debat har været bredt repræsenteret.

Set fra et arrangør-perspektiv, er der ikke meget at sætte en finger på. Selv vejret viste sig fra sin præsentable side og var en af grundene til det flotte fremmøde.

Direktør og programansvarlig for Kulturmødet, Trine Bang, er godt tilfreds og særlig stolt over den brede, lokale forankring:

”Kulturmødet står skarpere og stærkere end nogensinde. Både programindhold med højaktuelle debatter, samtaler og kunstindhold. Men i år udmærker sig også ved de spor, vi sætter lokalt. Der er en stor lokal opbakning og folk bliver hængende. Det gælder også børnene, som har eget kulturmøde og de unge, som har et helt nyt område på pladsen. Det gør mig virkelig utrolig glad”.

Bredt samarbejde om kultur til folket

Trine Bang sætter også stor pris på det brede samarbejde, som kendetegner kulturmødet.  Virksomheder, kommuner, Kulturministeriet og fonde støtter op om folkefesten, og gør det muligt at tilbyde et lækkert indhold.

”Der er ikke de store kulturelle begivenheder, hvor vi samarbejder på tværs. Men når vi så har det på Mors, er det tydeligt, at det skaber en kæmpe forandring”, siger hun og fortsætter:

”De mange fonde er jo helt vildt afgørende for at opretholde det høje niveau til gavn for de forskellige målgrupper samt at gøre kunsten bredt tilgængeligt og gratis. Og det tror jeg er en stor del af kulturmødets DNA. At alle skal have lov til at opleve kunsten og kvaliteten”.

Der er nemlig én ting, som går igen i kunst- og kulturverdenen – udvidelse af publikum. Trine Bang forklarer, hvor vigtigt det er, at branchen fra hele Danmark mødes andre steder end i de større byer:

”Der er så meget snak om at komme ud til nye målgrupper, og hvis der er noget, vi gør med Kulturmødet, så er det det. Mødet med den professionelle branche og helt andre tilskuere på Mors”.

Udover Færchonden støtter Augustinus Fonden, Dreyers Fond, DM, Kroagerfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Nordea Fonden, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond og Spar Nord Fonden.

Se mere om folkemødet på: https://www.kulturmoedet.dk