”Vi er rigtig stolte over, at vi som organisation kan være med til at sætte Vestjylland på verdenskortet inden for vandsport og være med til at løfte barren for, hvordan sådanne events skal afvikles i fremtiden”.

Ordene kommer fra projektleder Katrine Kock Frandsen efter begivenhedsrige dage i Hvide Sande med EM i SUP og festival i byen og ved vandkanten. Både eliten og bredden blev samlet under årets Waterz. Og især det velafviklede europamesterskab har styrket samarbejdet med Surf & SUP Danmark og sat et klart aftryk på, hvordan internationale SUP events kan udforme sig i fremtiden.

Men det er ikke kun i toppen af det professionelle miljø, at Waterz har været en succes. Feedbacken fra de besøgende er positiv, hvor de mange festivals-aktiviteter på stranden har trukket flere gæster til, som på den måde kunne opholde sig i et livligt event-område og samtidig følge med i, hvad der foregik på havet.

”Byen har rost årets udgave. Blandt andet, at vi har flyttet event-området fra fjorden til stranden ved sydmolen ved havet. Og så har vi fået ros for, at vi har været mere synlige i bylivet. For eksempel åbningsparaden og flere side events. Her fik vi trukket lokale, som egentlig ikke har noget med surf-miljøet at gøre, ned og opleve stemningen”, siger Katrine Kock Frandsen.

En særlig tak til de frivillige

Også erhvervsliv og handelsforeninger vender tommelfingeren opad. Et årligt event som Waterz er ikke kun 10 dage med fuld fart over feltet. Ifølge Katrine Kock Frandsen spreder den store indsats sig som ringe i vandet, hvor vandsport er i fokus hele året rundt og betyder meget for udvikling af byen, tilflytning og nye arbejdspladser i området.

Når det er sagt, er der nogle aktører, som fortjener ekstra opmærksomhed:

Waterz var ikke lykkedes uden den enorme opbakning fra frivillige. Det er dem, som jeg som projektleder er mest stolt af. Vi har fået skabt nogle rammer, som de trives i, og hvor de leverer meget mere arbejde end man med rimelighed kan forvente. Og de gør det alle med et smil. Det er DEM som løfter eventen og som gør, at alle tager herfra med et smil, har følt sig velkommende og ønsker at komme tilbage”.

Waters er tilbage til næste år med endnu et program fyldt med vandaktiviteter og folkefest.

Færchfonden har støttet Waterz sammen med andre fonde som Nordea Fonden og Hempel Fonden.

Fakta:

  • Vandaktiviteter under Waterz: Vesterhavs Yoga, SUP Yoga, fiskeauktion, live musik, surfskole, wakeboard, kitesurfing mm.