En masse vind i håret og to bannere, som er ved at blæse væk på stranden ved Handbjerg Marina. – Klokken nærmer sig 19, og sessionen med stand up paddle, også kaldet SUP, er i stiv modvind.

 

For niveauet er begynder og de 8-10 meter i sekundet er en stor mundfuld for selv de hardcore SUP-boardere. Det afskrækker dog ikke Elsebeth og Malene, som er mødt op til kurset i våddragt med board og pumpe under armen.

 

”Jeg fik mit board af min mand, da jeg blev 40”, fortæller Malene, mens hun gør boardet klar og med et grin konstaterer, at han nok prøvede at gribe hende i panikalderen.

To år senere er selvsamme board for alvor fundet frem fra gemmerne. Og selvom mandens mål med en ”surf babe” ikke er Malenes mission for aftenens træning, er hun spændt på de næste to timer på vandet.

 

Træner for Holstebro Surf Klub, Kitt Skovhede, som både er kitesurfer og instruktør i stand up paddle, sætter de to debutanter godt ind i teknikken og forsikrer, at der heldigvis er pålandsvind.

 

Som en del af den landsdækkende DGI kampagne ”Danmark Padler”, tager Holstebro Surf Klub aktiv del i at få flere på vandet. Og her er ”Danmark Padler” en god mulighed for at vise klubben og vandsporten frem:

 

”Vi har masser af muligheder. Vi skal bare have folk til at opdage det. At det er noget, man kan dyrke i Vestjylland. Man behøver ikke tage til Ringkøbing og tage med ud på fjorden. Der er rigelig med andre muligheder”.

 

SUP er for alle…også hunde

 

Kitt Skovhede smiler, mens hun fortæller om SUP’s mange muligheder. For udover en bred appel til en større målgruppe sammenlignet med det mere udgiftstunge og tekniske familiemedlem, kitesurfing, kan hele familien være med på stand up paddle.

 

”Alle kan suppe. Du står med en padel i hånden, og du pumper dit eget board op. Det er billigt, da det er et engangsbeløb, du reelt giver. Og så er det populært blandt børnefamilier, og boardet er nemt lige at putte om bag i bilen. Der var også flere herude sidste gang, som havde deres hund med. Så sidder den på boardet”, siger Kitt Skovhede om den familie- og dyrevenlige vandsport.

 

Det tidligere afholdte kursus var en af mange tilbud, som Holstebro Surf Klub tilbyder sine medlemmer. For 200 kr. om året rækker klubben ud, og er man ikke til familie SUP med hund på for-boardet, frister Holstebro Surf Klub også med kitesurfing kurser eller de mere uformelle møder, hvor vejr og vind bestemmer, hvornår det er tid til at lufte kiten eller surfbrættet.

 

Uanset vandsportsaktivitet, er fællesskabet i klubben vigtigt.

 

”Vi vil gerne dyrke fællesskabet. Det er ligesom det, det kommer mest an på. Det er det som folk skal tænke i. Selv brænder jeg for fællesskabet. At give de her oplevelser videre og være en del af dem. Jeg er så beriget, fordi jeg er ude i sådan noget vejr i stedet for at sidde hjemme i sofaen og se Netflix”, siger Kitt Skovhede.

 

Hun er så passioneret omkring Holstebro Surfklub, selvom hun lige så godt kunne have kastet sin kærlighed for vandsport på nogle klubber, der lå lidt tættere på. Kitt Skovhede bor nemlig til daglig i Hellerup, men er så glad for det jyske, at hun så ofte som muligt arrangerer kurser og events, når hun er på besøg hos forældrene i Holstebro.

 

Hverdagens små sejre

 

Noget af det, som kan ordnes i både Holstebro og Hellerup er fondsansøgninger. Som ny forening i branchen, har Kitt Skovhede været flittig ved tastaturet, når nyt grej skal hentes hjem.

 

”Vi blev etableret for godt et år siden. Nu er det næste jo, at vi skal være synlige. Men jeg synes, det er spændende. Især de her små sejre undervejs. Om det så er at få tildelt redningsveste fra Trygfonden eller en trailer fra Færchfonden. Jeg har brugt tid på en ansøgning og fået gevinst. Det er absolut helt fantastisk”, understreger Kitt Skovhede og tilføjer, at den tildelte trailer er ved at få folie på og næsten klar til at vise frem.

 

Nordea har også støttet Holstebro Surf Klub.

 

Fakta:

  • Holstebro Surf Klub blev etableret i november 2020 under Coronakrisen
  • Klubben har et samarbejde kørende med Holstebro Roklub, som gerne vil invitere Holstebro Surf Klub ind i det snarlige Sportens Søcenter, hvor foreningen kan benytte lokaler sammen med Roklubben
  • Der er omkring 20-30 medlemmer i Holstebro Surf Klub
  • Et medlemskab koster 200 kr. om året
  • P.t. er Enduranec Race aktuelt, som er 50 km på SUP board. Racet starter ved Musikteatret I Holstebro og går gennem Bur og Vemb. Derefter går turen videre ud i Nissum Fjord og ender i Thorsminde