Det startede med forespørgsler fra socialrådgivere i Skive kommune – tilbud til unge piger med ondt i livet. Da GirlTalks nærmeste afdeling ligger i Aalborg med forløb i Aalborg og omegn, kunne forespørgslerne ikke imødekommes…lige indtil for nylig.

I det nye år tager GirlTalk nemlig ud på otte skoler i Skive Kommune med tilrettelagte EmpowR-foredrag og taler direkte ind i de unge pigers hverdag med emner som selvværd, kroppen, venskab mm.

”Jeg ved, der er rigtig mange piger, der tror, at de er de eneste i hele verden, der har det svært. Så det er vigtigt, at de hører, at de ikke er det. At det er ok, at det er svært. At det er ok, at man ikke er perfekt. Det er vigtigt, at de ser nogle, der ærligt fortæller om det. At det ikke kun er igennem sociale medier, hvor verden ses gennem et filter”, siger projektleder for EmpowR-foredragene i Skive og afdelingsleder i GirlTalk i Aalborg, Kathrine Vesterholt Zakarias.

Netop filteret er et vigtigt omdrejningspunkt for EmpowR-foredragene, hvor mottoet er ”Altid god nok uden filter”.

Af unge til unge

For at gøre budskabet endnu mere klart, er foredragene lavet for unge piger og formidlet af unge.

Alle foredragsholdere er i start-midt tyverne og er uddannet hos GirlTalk i at holde foredrag.

”De fortæller om deres egen historie, som vi har været med til at udvikle. De skaber et rum, hvor det er legitimt at tale om det, der er svært. De går forrest”, siger Kathrine Vesterholt Zakarias, der fremhæver vigtigheden i, at pigerne kan spejle sig i foredragsholdernes historie.

”De føler sig set og hørt, og de spejler sig i nogle, der er ligesom dem. De er ikke alene. Og det sætter samtaler i gang”.

Foredragsholdernes historier varierer og indeholder alt fra beretninger om præstationspres og mobning til ensomhed og det ikke at passe ind.

Når kontakten og identifikationen er skabt, står den på selve foredraget og sluttes af med mulighed for at stille spørgsmål eller sende en besked.

At gøre en forskel

Håbet med de otte foredrag er at komme ud til flest mulig piger og møde dem i øjenhøjde i deres dagligdag.

EmpowR-fordragene kan i bedste fald være springbræt til andre kommuner, så endnu flere piger kan søge råd, vejledning og få en snak om hverdagens udfordringer.

”Vi vil jo gerne udbrede kendskabet til de omkringliggende kommuner. Nordvestjylland, men også Fyn. Alle de kommuner der vil være med, så vi kan nå ud til så mange piger som muligt”, slutter Kathrine Vesterholt Zakarias af.

Færchfonden har støttet projektet med 50.000 kr.

 

Fakta:

  • Girl Talk er en chatrådgivning og pigefællesskab, der arbejder på at forebygge mistrivsel blandt piger og unge kvinder
  • Antallet – fra 6000 for to år siden til 7000 samtaler i GirlTalks ungerådgivning – vidner om et stigende behov hos pigerne, der har brug for nogle at tale med
  • EmpowR-foredragene på de otte skoler i Skive Kommune er for piger i 7.-9. klasse
  • EmpoweR-foredragene for udskolingen er også startet op som Sisterhood i Aalborg og København, og er et samarbejde med gymnasier