En spiralbro af Jeppe Hein har længe stået højt på kommunens liste over ønsker til byjubilæet i 2024. Med Færchfondens donation er kommunen ét skridt tættere på sit mål.

”Det er en funktionel bro og et spændende projekt, som Holstebro Kommune har bedt Jeppe Hein udvikle. De har tidligere i processen løftet sløret for, at det var noget, de ønskede som gave”, siger formand for Færchfonden, Annemette Færch, der betegner broen som et smukt og ambitiøst projekt, som fonden gerne vil støtte.

Hun understreger, at jubilæet på 750 år i 2024 er en betydelig fejring, og en stor markering er derfor helt på sin plads:

”Det er en flot rejse, byen har været på. Byen er i dag et spændende sted i sin udvikling, og vi vil gerne give en gave i sådan en anledning”.

Spiralbroen har samme højde som sengetårnet på sygehusgrunden, som er en del af et stort udviklingsprojekt Færchfonden er gået ind i for nylig. Med de 22 meter bliver broen derfor et sted, som ikke blot er designet på bedste kunstneriske og arkitektonisk vis af Jeppe Hein. Det bliver også et vartegn for, hvor folk kan få et kig udover byen og landskabet.

”Som vi har set det på præsentationer fra Jeppe Hein, er broens udtryk meget elegant. Det bliver et spændende udsigtspunkt i byen. Og det kan være med til at sætte Holstebro på landkortet, som er en vigtig del af fejringen af et 750 års byjubilæum”, siger Annemette Færch.

Broen koster ca. 100 mio. kr. og med Færchfondens støtte, og de 20 mio. kr. som Holstebro Kommune selv investerer i projektet, skal kommunen ud at rejse de resterende 65 mio. kr.