Føl lyden gennem høretelefoner. Hør hvordan ny transducerteknologi spreder lyden i forskellige retninger. Eller lær hvordan analysering af vejrtrækningsmønstre kan optimere sportspræstationer og vores generelle sundhed.

Banebrydende produkter og lydteknologier blev præsenteret på fornemste vis, da lydiværksættere fra danske, europæiske og internationale lande, leverede deres endelige pitches efter et 5 måneders forløb i SoundTech Accelerator-programmet.

“I came here for techincal advice cause we wanted to check up some technical challenges. We were not aware of all the sound professionals and the whole network made available to us. I got more out of the program for sure, than I expected in the first place”, siger, tyske Arthur Marker, founder af Arya Audio Labs, der står bag en ny tranducer (højttaler) teknologi, som gennem en vifte sender lyd ud i specifikke retninger.

Han fremhæver Danmark, som et foregangsland inden for lyd. Og selvom forløbet til tider var krævende og de kommercielle pitches tvang den tekniske ingeniør ud af sin ’comfort zone’, var det hele indsatsen værd.

Investorer og forskellige forretningsmodeller

De syv start ups indgår i SoundTech Accelerator-programmet, hvor et professionelt lyd-team sparrer med dem om bl.a. forretnings- ogproduktudvikling, investering og afsætning på markedet.

CEO, Peter Petersen, fra Sound Hub Denmark er godt tilfreds med forløbet. Som vært og tovholder på programmet ser han tilbage på et meget begivenhedsrigt forløb med iværksættere, som virkelig brænder for lyd.

”Jeg kigger på, om iværksætterne vil det. Om de har passion, og det fornemmer jeg helt klart. De ankommer velforberedte og har virkelig arbejdet med, hvem de er, hvor de er, hvor de har brug for pengene, og får nu feedback fra investorerne. Man sår nogle frø, og så sker der noget bagefter, hvor nogle af investorerne måske tager fat i dem”, siger Peter Petersen.

Efter endt program er de syv startups udklækkede ’alumni’ og samles derfor ikke mere. Der vil dog stadig være kontakt og sparring, ligesom Sound Hub Denmark tre gange om året herefter tilbyder yderligere fordybelse i relevante emner for de netop udklækkede samt tidligere deltagere i programmet.

Et styrket program 

I år står SoundTech Accelerator-programmet ekstra stærkt. Der er skruet op for volumen på investeringsdelen, hvor SoundInvest indgår i et skræddersyet partnerskab med Sound Hub Denmark. Her bygges der videre på de gode erfaringer fra de seks tidligere runder med deltagende soundtech startups.

Mens Sound Hub Denmark ejer SoundTech Acceleratoren og fokuserer på at opbygge en god vækstplatform for dem, der er i programmet, står SoundInvest for selve kapital- og investeringsdelenog skabe et godt fundament for en rentabel forretning.

”Min rolle i SoundInvest er dels at være medvirkende til at finde dem, vi ønsker skal tilbydes programmet, og som dermed vil blive investeret i. Og så fortsat hjælpe dem, så de vedbliver at få glæde af sparring og coaching”, siger direktør for SoundInvest, Michael Rohde Böwadt, der er positiv stemt over partnerskabet og særligt imponeret over udviklingen fra dag et og frem til nu:

”For mig er det mega fedt at se, hvor de startede for fem måneder siden, hvor meget de har flyttet sig, og hvor meget de har lært. Jeg kender jo de pitches, de sendte, da de prøvede at komme ind i programmet. De har rykket sig alle sammen”.

Både på den korte og lange bane har Sound Hub Denmark og SoundInvest givet iværksætteri inden for lydbranchen et generelt løft. Og deltagere som blandt andet Arthur Marker har fået mere retning på deres virksomhed og produktportefølje gennemSoundTech Accelerator-programmet:

 “I have a clear picture of where to go next. The program put our focus on the right places. Now we try to get our technology into as many products as possible. We already connected to some of the key players in the industry and with the help of Sound Hub and SoundInvest we can take it even further”, siger Arthur Marker, som sammen med de andre lydiværksættere står over for muligheden for at bryde gennem lydmuren og nå nye kommercielle højder.

 

Fakta:

  • SoundTech Accelerator Programmet har kørt siden 2018
  • Sound Hub Denmark og SoundInvest er to selvstændige selskaber, som er gået sammen om at tilføje en ”preseed”investeringsmulighed til SoundTech Accelerator Programmet
  • Gennem betaling fra de deltagende startups (sikret gennem investeringen fra SoundInvest) vil SoundTech Accelerator Programmet være sikret gennem en finansiel bæredygtig model (indledningsvis for i en treårig periode med syv-otte startups hvert år.)
  • I de forrige år har accelerator-programmet været afhængig af offentlige tilskud