”Da mine venner fik børn, og jeg så babyalarmerne, syntes jeg bare, de så så kedelige ud”, siger iværksætter Christian Thams.

Den forvrængede og ofte dårlige lyd i babyalarmerne var han heller ikke imponeret over.

Christian Thams besluttede derfor at tage sagen i egen hånd. Og med en baggrund som industriel designer og tidligere ansat på B&O gik han i gang med det nye lydprojekt.

Det er nu knapt et år siden.

Mange modeller er afprøvet og justeringer er tilføjet. Men i dag er det endelige design færdigudviklet, og Christian Thams står klar med sin første prototype. – En elegant og stilren babyalarm, formet som en pingvin og udarbejdet i bæredygtige materialer med lyd i topklasse.

Et samlingspunkt med perfekte rammer

Hele ideen med at udvikle babyalarmen i Struer, giver rigtig god mening for iværksættere, der ligesom Christian Thams har en forkærlighed for lyd.

Sound Hub Denmark står nemlig stærkt som et videns-cluster inden for lyd og akustik i både Danmark og udlandet. Og med Sound Hubs innovationskultur og tradition for design-tænkning er der gode forudsætninger for at komme ud over rampen.

”Jeg sidder tæt på mennesker med tekniske kompetencer om kravspecifikationer, hvilke typer komponenter osv. De er her i huset, og det er en stor hjælp”, siger Christian Thams, der udover fagfolk og miljø, fremhæver adgang til udstyr, som et kæmpe plus.

Sound Hub Denmarks location i de gamle B&O bygninger giver mulighed for alle de testfaciliteter, en lydspecialist kan ønske sig. Og for CCO i Sound Hub Denmark, Rie Kold Pripsø er det netop en af stedets styrker.

”Christian Thams kommer her for teknisk viden, netværk og faciliteter. Længere henne i processen har vi andre, som er tæt på at få et produkt på markedet, så dem hjælper vi på anden vis”, siger Rie Kold Pripsø og fortsætter:

”Det, som er kendetegnede ved Sound Hub, er, at det er tailor made. Vi skræddersyr vores tilbud til det behov, som vores iværksættere er på. Det kan skaleres i alt fra co-working til maker space og matchmaking”.

Sound Hub favner bredt

Gennem de sidste år har Sound Hub hjulpet iværksættere, små- og mellemstore virksomheder, store koncerner og vidensinstitutioner. Det er langt fra alle, der slår sig ned i byen med fast cvr-nummer, men Sound Hub har slået rødder og vist sig at favne bredt.

Hos Færchfonden, som ejer størstedelen af Sound Hub Denmark, er der rosende ord på vejen. Direktør, Claus Omann Jensen har fulgt udviklingen fra start og ser vækstmuligheder og et kæmpe potentiale:

”Med Sound Hub er en unik innovations- og partnerskabsbaseret netværksstruktur skabt. Og det skræddersyede inkubationsmiljø med adgang til gode faciliteter og kompetencer har gjort det muligt at tiltrække iværksættere, virksomheder og partnere fra Danmark og udlandet og dermed skabt et af verdens bedste lydmiljøer i Struer. Sound Hub Denmark trækker i høj grad opmærksomhed til regionen og er med til at styrke Nordvestjylland som brand”, siger Claus Omann Jensen.

Tilbage i det åbne kontorlandskab i Struer er Christian Thams pingvin-babyalarmer ved at få luft under vingerne. Om lidt venter den tekniske udvikling, en forretningsplan og en søgen efter investorer. Og alt imens denne fase tager form, bidrager han som mange andre til det innovative lydmiljø i Sound Hub.

 

FAKTA om Sound Hub Denmark:

  • Sound Hub Denmark blev grundlagt i 2018
  • Færchfonden har en ejerandel på 80%, mens Birn Fonden står for en ejerandel på 20%
  • Struer kommune bidrager med årlige drifttilskud
  • Visionen for Sound Hub er at blive et af verdens stærkeste centre inden for lyd og akustik