”Man ikke kan gå til fodbold i gummistøvler eller svømning i underbukser. Det er vigtigt, at man har noget rigtigt udstyr. Derfor fik vi lavet et udstyrspas”, siger Anna Marie Kehlet, formand for Mødrehjælpens lokalforening i Holstebro.

Holstebro Kommune udbød i forvejen et lignende tilbud, hvor 150-200 børn og unge årligt fik gavn af fritidspas til en sportsaktivitet. Så for at komme hele vejen rundt og skabe en god oplevelse for børn og unge, som i forvejen kommer fra trænge kår, blev fritidspasset fulgt til dørs af et udstyrspas.

”Sagsbehandlere i kommunen har været inde over i forhold til fritidspasset og har så opfordret til at gå herop og få et udstyrspas. – Udstyrspasset er jo et unikt tiltag, som vi er meget glade for, vi fandt på og fik realiseret, siger Anna Marie Kehlet, der også fortæller om en positiv respons fra kommunen og ikke mindst modtagerne:

”Når de er kommet og hentet det her udstyrspas, så har de jo været ovenud lykkelige. Nu har de også kunnet give deres børn en god oplevelse i at få noget tøj og være med i fællesskabet”.

Næste skridt er udstyrspas vol. 2

Det er den lokale Sport24, Færchfonden, BUPL og Erica Logen som står bag donationerne.

Hvert udstyrspas har en værdi af 625 kr. som børnene og de unge kan omsætte til køb af badedragter, fodboldstøvler, dansesko og karate- eller gymnastiktøj.

Anna Marie Kehlet håber, at der i bedste genbrugsstil kan skabes en bæredygtig cyklus for udstyrspasset:

”Man kunne forestille sig, at når børnene vokser ud af det her tøj, så kommer de ned med det, så vi kan sælge det igen og andre børn kan få gavn af det”.

Også i et mere forretningsmæssigt øjemed, har hun genanvendelige planer for udstyrspasset. Første runde med de 170 udstyrspas var et populært og tiltrængt tiltag. Nu venter en ny omgang, og her tænker Anna Marie Kehlet, at andre aktører skal involveres:

”Vi skal have fat i det øvrige erhvervsliv i byen og ud og høre, om der er flere, der vil sponsorere. Jeg håber også, at Holstebro kommune selv kan finde penge, da der er brug for et tiltag som udstyrspasset.”

Fakta:

  • Mødrehjælpen i Holstebro har eksisteret i 6 år
  • Det er ikke kun en butik for sårbare familier eller økonomisk trængte mødre. Mødrehjælpen er en genbrugsbutik for alle.
  • Mødrehjælpens butik i Holstebro har særligt henover efteråret oplevet et stigende salg i september og oktober
  • Lokalforeningen i Holstebro dækker også Struer og Lemvig Kommune