Færchfonden - opkøb af B&O aktier

Den erhvervsdrivende familiefond Færchfonden opkøber aktier i Struer-selskabet Bang & Olufsen for at understøtte nordvestjysk erhvervsudvikling og lydiværksætter-økosystemet.

Når Færchfonden med sit seneste aktieopkøb i Bang & Olufsen er blevet storaktionær med en ejerandel på nu 5,12%, så er det ikke kun for at understøtte en veletableret stor dansk virksomhed og sikre arbejdspladser og erhvervsudvikling i det nordvestjyske. Det er lige så meget for at understøtte de knapt så etablerede iværksættere og start-ups omkring lyd og akustik. Det drejer sig om det unikke lydinkubationsmiljø Sound Hub Denmark, som er et kontorfællesskab / accelerator / innovations- og testcenter for nye ideer, koncepter og initiativkraft fra hele verden når det kommer til lydteknologi.

Ifølge administrerende direktør i Færchfonden Claus Omann Jensen er opkøbet et helt bevidst signal og understøttelse af fondens strategiske satsninger og formål:

”Vi har opkøbt B&O aktier af to årsager. For det første fordi det er vigtigt for Færchfonden at understøtte erhvervsudvikling i Nordvestjylland. Derudover, og mindst ligeså vigtigt, så understøtter vi med aktieopkøbet også vores formålsbestemte investering i iværksættermiljøet omkring lydteknologi. Og her er B&O, med deres testfaciliteter og know-how, bare en nøglefaktor” understreger Claus Omann Jensen.

Om Færchfonden og Sound Hub Danmark

Færchfonden blev stiftet i 1984 af Kirsten og Jørgen Færch. Fonden understøtter foretagsomhed, vækst og lokal tiltrækningskraft i Nordvestjylland gennem udvikling af iværksætteri, erhverv, kultur, uddannelse mm.

Færchfonden har etableret Sound Hub Denmark i Struer, som er et lydinkubationsmiljø, der har til hensigt at understøtte lydiværksætteri. Læs mere om Sound HUB Denmark på www.soundhub.dk samt om Færchfondens strategi og formål på www.faerchfonden.dk

For yderligere information og spørgsmål kontakt

Administrerende direktør
Claus Omann Jensen
Mobil: 20 65 00 00
Mail: coj@faerch.dk