Det ny Limfjordsteater

I 2019 kunne de på Mors indtage de smukke nye rammer for Limfjordsteatret. Sammen med teatret, Morsø Kommune, A.P. Møller Fonden og Lokale- og Anlægsfonden har Færchfonden hjulpet projektet på vej.

 • Område

  Kultur

 • Årstal

  2019

 • Bevillingssum

  3 mio. kr.

 • Sted

  Nykøbing Mors

Færchfonden har ydet støtte til Limfjordsteatret, som er et af landets mest produktive og anerkendte egnsteatre. Limfjordsteatret er et professionelt drevet egnsteater for hele Mors.

Færchfonden har støttet teatrets reetablering i nye og unikke rammer i et krydsfelt mellem uddannelse, kultur og erhverv. Det nybyggede teaterhus stod færdigt i maj 2019 på Limfjordsvej 97.

CEBRA Arkitekter har sammen med Arkitekt Boris Broman Jensen tegnet det 1.800 m2 store, 52-kantede, markante og imponerende byggeri med bl.a. en stor blackbox teatersal med plads til 150 publikummer, en prøvesal, som kan bruges af teatret selv, og hvor det kan holde workshops for dagpleje-, børnehave- og skolebørn, samt en multisal, som kan bruges af både teatret, Limfjordsteatrets teaterskole, Morsø Gymnasiums dramahold og talenthold, Fortællekredsen og frivillige organisationer og foreninger.

Teatret lægger vægt på at tage ansvar – kulturelt, socialt og samfundsmæssigt – ved at udvikle de muligheder og ressourcer, der findes lokalt og regionalt. De nye rammer er blevet en integreret del af bl.a. diverse uddannelsesinstitutioner, Morsø Multipark og Morsø Teater.

Limfjordsteatret producerer to-fem forestillinger om året for både børn, unge og voksne, som spiller lokalt og sendes på turné i resten af landet og ind imellem også udlandet. Forestillingerne er oftest beregnet på mindre spillerum på teatre, i teaterforeninger eller i kulturhuse – eller i anderledes og intime rum som en dagligstue, en nedlagt banegård eller et butikslokale.

Limfjordsteatret støtter talentudvikling blandt andet via ”LIM’eren – et værksted for scenekunst” og TeaterTalent Mors – en professionel, toårig grunduddannelse i skuespilteknik (SGK), ligesom teatret også står bag en teaterskole for børn i vinterhalvåret, showdance for 5.-7. klassetrin og sommerskole for børn første uge i sommerferien.

Du kan læse mere om Limfjordsteatret her.

Søg Færchfonden om støtte

Vi behandler ansøgninger fem gange om året.