Holstebro Kunstmuseum – Færchfløjen

Færchfløjen har skabt rammerne for, at kunstmuseet kan skabe unikke særudstillinger.

 • Område

  Kultur

 • Årstal

  2011

 • Bevillingssum

  20 mio. kr.

 • Sted

  Holstebro

Med etableringen af Færchfløjen har Holstebro Kunstmuseum blandt andet mulighed for at låne værdifulde værker til særudstillinger.

Det er arkitekt Hanne Kjærholm (1930-2009), der har tegnet Færchfløjen. Hun har også tegnet Holstebro Kunstmuseums bygning fra 1981 og fløjen fra 1991, der rummer Holstebro Museum.

Færchfløjen er disponeret omkring en åben gård. En række afvekslende udstillingssale med tre meters ophængshøjde grupperer sig omkring en højloftet udstillingssal med fem meters ophængshøjde. Fløjen er på 1.200 kvadratmeter, og det er Færchfonden, der har støttet byggeriet. I forbindelse med byggeriet forbedredes også handicapadgangen, ligesom også villaen og 1981-bygningen gennemgik en modernisering.

Der er ikke mange vinduer i Færchfløjen. Dagslys er svært at styre, når man laver udstilling, så derfor er den primære lyskilde i Færchfløjen kunstlys. Desuden har museet prioriteret, at der skal være så mange meter væg som muligt til kunsten.

I Færchfløjens underetage findes udstillingssal og -rum samt magasiner og tekniske installationer. Dertil er en forbindelsesgang til 1981-bygningens underetage.

Holstebro Kunstmuseums Færchfløj modtog Holstebro Kommunes Arkitekturpris i 2011.

Du kan læse mere om Holstebro Kunstmuseum her. 

Du kan også læse om byggeriet af Færchfløjen her.

Søg Færchfonden om støtte

Vi behandler ansøgninger fem gange om året.