OrkesterEfterskolen i Holstebro

I de smukkeste grønne og bakkede omgivelser lige i udkanten af Holstebro by, ligger der et helt enestående musikmiljø. Her har bl.a. Musikskolen, OrkesterMidtVest og OrkesterEfterskolen til huse. Færchfonden har ved flere lejligheder støttet OrkesterEfterskolen – senest med en donation til et omfattende anlægsprojekt på skolen.

 • Område

  Uddannelse

 • Årstal

  2019

 • Bevillingssum

  3 mio. kr.

 • Sted

  Holstebro

OrkesterEfterskolen i Holstebro er Danmarks eneste efterskole med fuld fokus på klassisk musik og folkemusik. Skolen har seks linjer: Orkesterlinjen, klaverlinjen, sang- og korledelseslinjen, orgellinjen, folkemusiklinjen og guitar- og blokfløjtelinjen.

På skolen får de unge – med udgangspunkt i den enkelte elev – musikundervisning på et meget højt niveau.

OrkesterEfterskolen er et musikpædagogisk fyrtårn og gør et helt specielt arbejde for at sikre fødekæden til den klassiske musik.

OrkesterEfterskolen har sat gang i en omfattende udvidelse af skolen for ikke mindre end 26 millioner kroner. Det første spadestik forventes at blive i efteråret 2020. I forbindelse med det omfattende anlægsprojekt får skolen bl.a. en helt ny samlingssal og en øvesal med en enestående panoramaudsigt ud over Storådalen. Rundt om hjertet sker der andre markante forbedringer til glæde for skolens  unge klassiske talenter – hele skolen bliver opgraderet med klasseværelser, øveceller, administrationsområde og indgangsparti. Byggeriet forventet at stå færdigt i 2024.

Det er de tre fonde A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Færchfonden, der har gjort projektet muligt.

Læs mere om OrkesterEfterskolen her.

 

Søg Færchfonden om støtte

Færchfonden understøtter iværksætteri, erhverv, kultur og uddannelse i Nordvestjylland. Vi behandler ansøgninger fem gange om året.