Flere unge til erhvervsuddannelserne

Det er vigtigt at unge tager en uddannelse – også gerne en erhvervsuddannelse. Derfor har Færchfonden støttet tilblivelsen af to supportteams; et for Industriteknikere og et andet for Støberiteknikere.

 • Område

  Uddannelse

 • Årstal

  2018

 • Bevillingssum

  100.000

 • Sted

  Holstebro, Struer og Lemvig

For at fremme interessen for særligt erhvervsuddannelserne har Færchfonden støttet foreningen Industritekniker.nu. Foreningen har til formål bl.a. at udbrede kendskabet til industritekniker- og værktøjsmager ud­dan­nelsen over for folkeskolens afgangsklasser, gymna­si­er og studerende i almindelighed i hele Danmark.

Da jernstøberiet Birn har til huse i Holstebro og i høj grad har brug for støberiteknikere, så er der i Nordvestjylland også stiftet et supportteam, der har særlig fokus på at få flere unge til at vælge denne uddannelse. Dette team har fået navnet Støberitekniker.nu. For bordenden af dette supportteam sidder direktør for Birn, Jens Axel Birn.

Én af støberitekniker.nu’s opgaver er at trække støberiuddannelsen fra Jönköping i Sverige til Holstebro, hvor Uddannelsescenter Holstebro (UCH) i fremtiden vil kunne udbyde den fulde uddannelse til støberitekniker.

Det bliver en kæmpe fordel at få uddannelsen hjem til Danmark. Det bliver ikke blot nemmere at uddanne lærlinge, det bliver også nemmere at sende medarbejdere på efteruddannelseskurser. Jens Axel Birn, direktør for støberiet Birn, der har deres hovedsæde i Holstebro.

Søg Færchfonden om støtte

Vi behandler ansøgninger fem gange om året.