”Jubiii. Endelig, det er som en travhest, der skal afsted”, siger Hanne Mette Kirkedal med et smil.

Sammen med sin mand, Ken Koustrup forpagter de Sneglehuset, og den sidste tid har været et tilløb til det, som langt om længe skal ske.

”Vi har brugt to år på at fundraise og været i kontakt med arkitekten om renoveringen og tilbygningen. Det har været en lang proces, hvor vi har tænkt: Nu er vi her, for så at tænke, at det er vi så ikke. Så jeg vil se det, før jeg tror det. Men det bliver spændende. Vi glæder os i hvert fald helt vildt”, siger Ken Koustrup om den kommende byggeproces.

Gennem fundraising er der i første omgang samlet penge ind til den nye tilbygning  og en lettere renovering med blandt andet nyt tag. Selve tilbygningen ligger i forlængelse af udstillingsrummet og skal fungere som et samlingssted med  krabbe-banko, små koncerter, foredrag, bryllupsreception, møder mm.

I næste omgang venter renoveringen af tårnet i Sneglehuset, som efter planerne skal bruges som en lille B&B lejlighed.

Et tæt samarbejde

Processen med de nye tiltag hviler på et tæt samarbejde mellem de to forpagtere og Fonden West Coast Center Jutland. Mens Lemvig Kommune står som stifter af fonden, er det fonden, der ejer Sneglehuset.

”Vores vigtigste rolle er at understøtte vores forpagtere i at få det her til at lykkedes, og at holde styr på arkitekten. Så snart projektet går ind i byggefasen, så har fonden en rolle i at sikre fremdrift”, siger formand for Fonden West Coast Center Jutland, Bolette van Ingen Bro, der sammen med forpagterparret har haft et af de sidste møder med arkitekten, inden de første spadestik bliver taget.

Bolette van Ingen Bro sætter pris på det tætte samarbejde mellem fonden og forpagterparret, hvor de kreative input og hjerteblodet fra Ken og Hanne Mette går godt i spænd med den tekniske del og implementeringen. – En kombination, som også bliver værdsat på den anden side af bordet.

”Det er et åbent og godt samarbejde. Vi er de kreative. Bolette har styr på alt det tekniske. Hun får tingene til at ske”, siger Hanne Mette Kirkedal.

Lige rundt om hjørnet

Om få uger begynder dele af Sneglehuset sin transformation, og for forpagterparret bliver det en stor forløsning snart at kunne se håndværkere i baggrunden.

”Vi glæder os til at se resultaterne. For vi føler en kæmpe forpligtelse over for det her sted. Folk i Thyborøn holder jo virkelig af Sneglehuset, så vi føler forpligtelse til at lande den her på en ordentlig måde”, siger Hanne Mette Kirkedal.

Tilbygningen af samlingsstedet forventes at stå færdigt ved udgangen af 2023.

Færchfonden har støtte med 75.000 kr.