Da pengene først var i hus, gik det stærkt. Byggeriet af det nye Søsportens Hus startede i foråret 2023, og godt et halvt år senere rejser det nye klubhus sig på første parket på havnen.

”Nu er vi i gang – og byggeriet er godt på vej, hvilket er til stor glæde for byen og havnen, som er en del af det offentlige miljø. Det bliver lokalsamfundet glade for”, siger formand for Struer Sejlklub, Bo Bjerre Dam og understreger tilgængeligheden for alle.

Det er ikke kun sejlklubbens medlemmer, der kan nyde godt af de nye og forbedrede faciliteter. Søsportens Hus er tænkt som et sted, der indbyder til fællesskab for den brede offentlighed, foreninger, gæstesejlere og turister, som kan slå et smut forbi.

”Det gamle klubhus havde kun front ud mod havnen. Så før kunne folk blive i tvivl om, hvad det var. Nu får vi indgang fra begge sider. En åben bygning med blandt andet fælles toiletter og repos med kig ud over vandet”, siger Bo Bjerre Dam.

Til foråret…

Traditionen tro bød rejsegildet på pølser på grillen og taler med tak til byggerådgivere, håndværkere og byggeudvalg, som alle har taget aktiv del i processen forud og undervejs i byggeriet.

Trods udfordringer med fundamentet, er der helt styr på byggeriet, og det var en tilfreds formand, som kunne se markeringen af første etape.

”Det er utroligt glædende og befriende, at vi er nået til den her situation, og at vi står her to måneder inden sæsonen starter og kan se, at vi godt kan lykkes med maj, når sejlsæsonen starter. Det tror vi i hvert fald på. Den 14.-16. juni er der H-båds stævne, så der skal vi bruge huset”, siger Bo Bjerre Dam, der er fortrøstningsfuld og kan kigge tilbage på en byggeproces, hvor alt er gået efter tidsplanen.

Færchfonden har støttet med 1. mio. kroner.

Fakta:

  • A.P. Møller Fonden støtter op om Søsportens Hus ligesom Struer Kommune bakker op om byggeprojektet
  • Nye klublokaler, omklædningsfaciliteter, køkken og mødelokale bliver en del af Søsportens Hus