”Der er ikke så meget plads inde på stuerne, så det er meget lækkert at kunne være her”, siger værnepligtig, Oscar Charmig.

Han bliver bakket op af Felix Thorup og Jacob Wittendorf, som fortæller, at de efter endt arbejdsdag på kasernen lige checker ind på soldaterhjemmet. Her står den på aftensmad, socialt samvær, bordtennis eller en tur i hjemmebiografen.

Hjemmebiografen, der understreger det hyggelige og sociale samvær, som soldaterhjemmet står for, har lige fået en makeover. Troels og Natalie Moesgaard, der sammen driver soldaterhjemmet, påpeger det noget slidte møblement i hjemmebiografen før udskiftningen.

”Det er ikke mor og fars stue, men det er godt nok tæt på. Nye sofaer fra Færchfonden skaber lækre, bløde og trygge rammer”, siger Troels Moesgaard og tilføjer med et smil på læben, at man gerne må lande blødt, selvom man er inde og ”springe”.

Han ser stedet som en slags ungdomsklub for soldater. Og så har stedet en yderligere fordel, som ifølge bestyreren er forebyggelsen af hjemve.

Vigtigheden af soldaterhjemmet blev for alvor tydelig under corona, hvor de unge ifølge Troels Moesgaard manglede et sted at være. Afsavnet var stort, og flere af de unge har senere tilkendegivet, at de ikke vidste, hvad de manglede, før de ikke havde det.

For Oscar, Felix og Jacob, der alle er værnepligtige i indeværende år og derfor ikke har mærket en corona-nedlukning på kasernen, ser allerede en værdi i soldaterhjemmet.

”Vi bruger den, når vi har fri. Det er her vi slapper af”, siger Oscar Charmig, der af de andre lige får at vide, at der er Champions League på lærredet den aften.

De tre venner og værnepligtige bruger også hjemmebiografen til landskamp, film og streamingstjenester og pointerer, at de på en god aften har en hel sofa for sig selv.

 

Fakta om Soldaterhjemmet:

  • Med opførelsen af Holstebro Kaserne i 1952-54 stod det hurtigt klart, at der var behov for et soldaterhjem
  • Soldaterhjemmet stod færdigbygget i 1955 og bestod i begyndelsen af barakker, som var fragtet til Holstebro fra Søby brunkulslejre
  • Hjemmet er bygget på kristne værdier
  • Der er 230 værnepligtige i indeværende år
  • Der kan købes aftensmad på soldaterhjemmet, og hver dag kl. 19 er der aftensamvær