Det var en aften med store kunst- og kulturhistoriske forventninger, da Margrethe Floryan, foredragsholder, kunsthistoriker, ph.d. og museumsoverinspektør fra Thorvaldsens Museum i København, og det franske storstilede Tango Teatro/Los Guardiola gæstede Sygehusgrunden den 1. juni 2024.

Aftenen blev skudt i gang med et kunstforedrag af Margrethe Floryan om billedhuggeren Bertel Thorvaldsen samt Ida Brun, som var Danmarks første performer-kunster der inspirerede Thorvaldsen. Kunstforedraget blev efterfulgt af en rundvisning til de 13 store vægrelieffer, udsmykket med kopier af relieffer skabt af den kendte danske billedhugger Bertel Thorvaldsen, som pryder det tidligere Holstebro Sygehus.

Senere tog de rytmiske takter over med tango og teater fra den franske hovedstad Paris.

”Vi ønskede at skabe en kunst- og kulturhistorisk begivenhed på meget højt internationalt niveau koblet sammen med det lokale – at sætte Sygehusgrunden kunst- og kulturhistorisk i relief med vægreliefferne af Thorvaldsen, som indeholdt flere aktiviteter”, siger projektleder for Kulturforeningen Tango Midtvest, Svenning Hoffmann Sørensen.

Flere kunst- og kulturhistoriske personer var til stede under både kunstforedraget samt teater- og tangoforestillingen, og ifølge Svenning Hoffmann Sørensen var der positiv feedback, som vidnede om høj standard i verdensklasse.

Kunst, kultur og Sygehusgrunden går hånd i hånd

Set med en kunst- og kulturhistorisk brille forløb aftenen over al forventning og både foredrag og den enestående teaterkoncert og danseforestilling foldede sig ud i perfekte omgivelser på Sygehusgrunden. For Svenning Hoffmann Sørensen var det vigtigt netop at give Sygehusgrunden og Holstebro et mere kunstnerisk og kulturmæssigt fokus.

”Det betyder noget, at kunne fortælle en god historie om Sygehusgrunden og Holstebro by, da sygehuset har spillet en stor rolle i Holstebros kulturhistorie. Den største arbejdsplads i Holstebro i ca. 125 år. Vi har givet Holstebro by og Sygehusgrunden en ny betydning ved at skabe kunst og kultur, som også er en sundhedsskabende aktivitet, da kunst og kultur er godt for sundheden, trivsel og velvære”, siger Svenning Hoffmann Sørensen.

Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Færchfonden i samarbejde med Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden.

Færchfonden har støttet projektet med 75.000 kr.