Fem år og en formidabel formel.

TBMI Challenge udmærker sig år efter år i mødet mellem universitetsstuderende og midt- og vestjyske virksomheder.

“Noget af det største afkast er læringsprocessen for de studerende. De får real world context, hvor de kan omsætte viden fra universitetet i den virkelige verden. Og virksomhederne får knowledge og nye ideer ind i virksomheden”, siger Mirko Presser fra TBMI Challenge.

Som lektor for Challenge-forløbet i alle fem år er missionen at hjælpe lokalt. Han påpeger vigtigheden i at arbejde sammen med de omkringliggende virksomheder i de syv Business Region MidtVest-kommuner. Det drejer sig om Herning, Holstebro, Skive, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer.

“Vi skal ud til dem, der er rundt om os. Ellers sidder vi bare i et tårn og lukker hele verden ude”, siger Mirko Presser, der glæder sig over de mange cases, der er at arbejde med.

Et mønster går igen

Siden 2018 hvor de første challenges så dagens lys, er der sket en ændring fra én model til flere modeller. Det vil sige, at virksomhedernes egen proces kan bygges ind i udfordringen. Læringen gennem årene har dermed givet en større mulighed for at tilpasse forløbene.

Én ting har dog ikke ændret sig. Indholdet af de udfordringer, som mange virksomheder står overfor, er det samme.

“Vi ser nogle trends i forhold til, hvilke teknologier, de gerne vil arbejde med. Det bliver meget mere digitalt nu. Dataanalyse og nogle kommer også med virtual reality og Blockchain. Det er en helt anden måde at arbejde med trust concepts. Der er også rigtig mange, der arbejder med bæredygtighed og brugen af bæredygtige teknologier”, siger Mirko Presser.

Næste forløb venter lige om hjørnet

I februar 2023 går det løs igen med sjette forløb af TBMI Challenge. Det er 1. og 2. årsstuderende, der gør sig klar til at løse problemer med endelig eksamen i juni.

I år er processen i forhold til udvalgte virksomhedscases strammet yderligere op, så matchet mellem studerende og virksomhederne har de allerbedste forudsætninger.

“Jeg glæder mig mest til igen at arbejde med casevirksomheder og de studerende. Der er altid noget nyt. Og det er så spændende med virksomheders viden med hensyn til de problemer, de har, og hvad de gerne vil have løst. Der er så mange forskellige ting at arbejde med”, slutter Mirko Presser af.

Færchfonden har støttet TBMI Challenge siden 2018. Også AUHE Midtvests Støttefond har doneret midler til projektet.

Foto: Aarhus Universitet.

 

Fakta:

    • Fagfolkene bag TBMI Challenge består af 10 faglige profiler (tre undervisere, forskere, assistenter og ph.d.-studerende)
    • Udover fagfolk er der ca. 100 studerende på hvert forløb, hvor der er 4-5 studerende pr. virksomhed
    • Virksomhederne befinder sig primært inden for service industri, teknisk service industri, manufacturing, hvor mange er i en proces med grøn omstilling eller digitalisering