Et par store opspilede børneøjne og et: ”Nårh, den er stor”…efterfulgt af: ”Den er også lidt mærkelig”.

Ordene kommer fra Sofie på 6 år, som aldrig før har set så stor en trold. Men hvorfor den lige ligger herude i skoven i Skave, kan hun ikke helt forstå.

Lillesøster Emilie stemmer i med en forundring i stemmen over den store sovende trold, mens hun nysgerrigt stikker en finger ind i øjenlåget på den. – Den er god nok. Emil sover. 

Som mange andre børn møder Sofie og Emilie trolden fra Tinkerdal med nysgerrige blikke. Og der er mange børn, der gerne vil møde skovens nye beboer. Det kan ses på parkeringspladsen ved Tinkerdals besøgssted, som hurtigt bliver fyldt op. Særligt i weekenderne, hvor den nu to måneder gamle trold, er ekstra populær. 

”Den er simpelthen blevet modtaget så godt. Vi har aldrig haft så mange besøgende før i Tinkerdal. Det er virkelig et stort hit”, siger initiativtager bag trolden og formand for Skave Borgerforening, Henny Hedegaard Jensen.

Hun håber, at folk også vil gå ture i skoven og benytte sig af det flotte område, når de tager til Tinkerdal:

”Der er nogen, som synes, den er svær at finde, men det er også noget af charmen ved det. Det er også en måde at få folk ud at se den dejlige natur her i området”.

Og selvom VildEmil har gemt sig godt i skovbunden, finder børn og nysgerrige sjæle frem til den store trold. Til stor glæde, når han langt om længe kan anes mellem træerne og bare indbyder til leg og udforskning i børnehøjde. 

Henny Hedegaard Jensen glæder sig over de den store publikumssucces blandt de mindste og sender samtidig en tak til samarbejdspartnerne:

”Vi er meget taknemmelige for, at Færchfonden vil støtte sådan et projekt. Og vi har også fået midler fra LAG Holstebro Struer og Holstebro Kommune til opførelsen af den nye trold”.

Det er kunstneren Thomas Dambo, der har lavet trolden. I alt er der  80 trolde, som kan ses på trollmap.com og er placeret forskellige steder i verden…nu også i Tinkerdal.

 

Fakta:

  • Foruden trolden VildEmil, er der i Tinkerdal en masse aktiviteter; hundeskov, shelters med bålplads, skovlegeplads, en stor plads for udendørsboldaktiviteter, rutchebane, madpakkehus og militær forhindringsbane
  • Trolden i Tinkerdal har sin egen hjemmeside – Tinkerdaltroldens venner
  • Skave Borgerforening har indgået partnerskaber med Holstebro Kommune og Naturstyrelsen Vestjylland om vedligehold af trolden
  • Som hjælp til at bygge troldefiguren har frivillige fra Skave Borgerforening hjulpet til samt frivillige fra omegnskommunerne