Vi vil gøre en forskel for Færchfamilien og for Nordvestjylland
Ole Bridal, direktør i Færchfonden

Ny sal ved Holstebro Musikskole

Arkitektstuderende og lokale arkitektfirmaer parres i konkurrence om ny sal ved Holstebro Musikskole

 

Man ”parrer” studerende fra Århus med lokale arkitektfirmaer og laver en konkurrence, der i sidste ende skal føre frem til en ny orkestersal for talenter ved Holstebro Musikskole.

 

Det er den cocktail, der skal blandes på et seminar på musikskolen på Bisgårdmark i Holstebro fredag den 28. januar. Fire studerende fra Arkitektskolen i Århus er inviteret til i samarbejde med fire lokale arkitektfirmaer at deltage i en konkurrence om at opføre den nye orkestersal. Ved seminaret skal deltagerne i konkurrencen sættes sammen ved en powerdating, hvor de får mulighed for at præsentere sig for hinanden.

 

Færchfonden har doneret 7 mio. kr. til finansiering af den nye orkestersal, og det er også fonden, der fik ideen til at indbyde talentfulde arkitektstuderende til i samarbejde med etablerede, lokale tegnestuer at komme med forslag til, hvordan den nye sal skal se ud.

 

Et talentudviklings-projekt i sig selv

Holstebro har nogle af landets bedste miljøer for talentudvikling inden for bl.a. musik. Den nye sal skal være ramme om musikalsk talentudvikling. Så synes vi, det kunne være spændende at gøre byggeprojektet til et talentudviklingsprojekt i sig selv. De studerende kommer med deres ideer og inspiration udefra, og de etablerede arkitektfirmaer sikrer den lokale forankring i konkurrencen. Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af dette samarbejde, siger direktør i Færchfonden, Rasmus Færch.

 

De fire lokale arkitektfirmaer, der er inviteret til at samarbejde med de fire studerende, er Holstebro Arkitektkontor, firmaet Sweco og A2 Arkitekterne, alle fra Holstebro, og Vilsbøll og Poulsen A/S, Lemvig.

 

Ifølge tidsplanen skal første spadestik til den nye orkestersal tages i løbet af september 2011, og byggeriet ventes at stå færdigt i august 2012. I byggeprojektet får Holstebro Musikskole også nye fleksible undervisningslokaler til bl.a. rytmisk musik og slagtøj. Til finansieringen af denne del af projektet har Holstebro Kommune bevilget 3 mio. kr.

 

Spændende powerdating

Det er en fantastisk spændende proces, der starter med powerdatingen mellem studerende og arkitektfirmaer på fredag. Det er endnu engang med til at slå fast, at meget af kulturen i Holstebro er skabt ved at gå utraditionelt til værks og med vinkler, hvor lokale ideer og inspiration udefra går op i en højere enhed. Vi glæder os naturligvis også over, at vi med arkitektkonkurrencen er kommet et vigtigt skridt nærmere realiseringen af vores vision om at tilbyde landets mest attraktive rammer for musikalsk talentudvikling, siger leder af Holstebro Musikskole, Martin Gade.

 

Flere oplysninger:

Direktør Rasmus Færch, Færchfonden, tlf. 2176 4553.

Leder af Holstebro Musikskole, Martin Gade, tlf. 9610 8316, mobil 3024 5251.